MENU
klinika

Shkarkimi i kryetarëve në veri të Kosovës

Dy javë afat për mbledhjen e nënshkrimeve

10.01.2024 - 14:15

Qytetarët e komunave me shumicë serbe në veri të Kosovës, Mitrovicë e Veriut, Leposaviq dhe Zubin Potok, kanë edhe 12 ditë kohë për mbledhjen e nënshkrimeve të nevojshme për shkarkimin e kryetarëve shqiptarë të komunat e tyre përkatëse, njoftoi ministri i i Administrimit të Pushtetit Lokal të Kosovës, Elbert Krasniqi.

Në komunën tjetër veriore, Zveçan, mbledhja e nënshkrimeve nisi më vonë, tha ai, pa treguar kur saktësisht.

Kryetarët shqiptarë u vendosën në zyrtarët e tyre në katër komunat me shumicë serbe pas zgjedhjeve të kundërshtuara dhe bojkotuara nga serbët lokalë në prill të muajit të kaluar, duke nxitur rritje të tensioneve në atë pjesë të vendit.

Kosova e përpiloi një udhëzim administrativ, i cili u mundësoi qytetarëve të këtyre komunave të kërkojnë shkarkimin e kryetarëve të komunave të tyre përkatëse përmes peticionit.

“Dje kemi pas takim me diplomatët e QUINT-it dhe BE-së për këtë çështje. Tashmë Qytetarët në veri të vendit në dhjetor kanë nisur kërkesën e tyre të parë dhe janë në proces të mbledhjes së nënshkrimeve. Kemi katër grupe të qytetarëve në veri të vendit që janë autorizuar për mbledhjen e nënshkrimeve”, tha Krasniqi të mërkurën.

Ai tha se qytetarët në Mitrovicë të Veriut, Leposaviq dhe Zubin Potok e nisën mbledhjen e nënshkrimeve më 22 dhjetor dhe, sipas udhëzimit administrativ, ata kanë kohë deri më 22 janar për t’i mbledhur 20 për qind të nënshkrimeve të trupës votuese në komunat e tyre përkatëse për të qenë i mundur shkarkimi i kryetarit komunal./REL

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Nga sulmi i Banjskës te normalizimi i marrëdhënieve me Serbinë

Viti 2023 në Kosovë, diplomacia që nuk shmangu tensionet