MENU
klinika

Si e shpjegojnë ekspertët

Studimi: Flirti në punë redukton stresin

23.02.2024 - 08:18

A jeni të stresuar në punë?

Në studim, studiuesit shikuan “sjelljet seksuale sociale jo ngacmuese në vendin e punës” dhe zbuluan se flirti i ndërsjellë dhe i lehtë midis kolegëve që nuk perceptohet si “poshtërues” ul nivelet e stresit dhe vepron si një lloj mbrojtësi kundër “stresit, tensionit në punë dhe pagjumësisë”.

Llojet e sjelljeve flirtuese të studiuara përfshinin “gjëra të tilla si shikimet dhe komplimentimi për pamjen fizike, sollën përfitime kur ata kënaqeshin”, thotë Leah Sheppard, PhD, bashkëautore e studimit për Yahoo Lifestyle.

Sheppard shton: “Është e rëndësishme të theksohet se marrëdhënia e njerëzve të përfshirë ndikon nëse këto sjellje janë të mirëpritura dhe të shijuara”.

Studiuesit vunë në dukje gjithashtu se flirtimi nuk ka të bëjë gjithmonë me interesimin romantik për një koleg, por mund të ndodhë në marrëdhëniet platonike të seksit të kundërt, si dhe midis “anëtarëve të së njëjtës gjini dhe me orientime të ndryshme seksuale”.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Bëjani vetes këto pyetje për ta zbuluar

A keni zgjedhur punën e duhur?

Zbulojeni dhe parandalojeni...

A jeni i fiksuar pas punës?

Ja vlen t'i provoni!

6 ide për relaksim të plotë