Ne të gjithë e duam çokollatën dhe është gjithmonë një lajm i mirë fakti që ajo është e nevojshme për aktivitetin e trurit tonë.
Çokollata e errët ngadalëson humbjen e kujtesës dhe përmirëson funksionin njohës.
Gazeta britanike e të ushqyerit publikoi një raport i cili tregoi se konsumi ditor i çokollatës mund të jetë veçanërisht i shëndetshëm.
Një ekip studiuesish nga Universiteti i Ëarëick analizoi të dhënat nga 1,153 njerëz, të moshës 18 deri në 69 vjeç, të cilët morën pjesë në studimin e vëzhgimit të rrezikut kardiovaskular në Luksemburg, i cili vlerësoi faktorët e rrezikut të sëmundjeve të zemrës.
Gjetjet e tyre tregojnë se marrja ditore e 100 gram çokollate, ul rezistencën e insulinës dhe përmirëson enzimat e mëlçisë. Për më tepër, këta pjesëmarrës.
Sipas HealthLine:
“100 gramë çokollatë të errët me kakao 70-85% përmban:
11 gram fibra;
67% për hekur;
58% magnez;
89% për bakër;
Gjithashtu ka mjaft kalium, fosfor, zink dhe selen;
Sigurisht, 100 gram është një sasi mjaft e madhe dhe jo diçka që duhet të konsumoni çdo ditë. Të gjitha këto lëndë ushqyese gjithashtu vijnë me 600 kalori dhe sasi të moderuar të sheqerit.
Për këtë arsye, çokollata e errët konsumohet më mirë në moderim.