“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.
Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.
Pacienti:
Mjeku: Shkencëtarët kanë zhvilluar një studim ku ka rezultuar se vezët e fërguara, të pjekura apo të ziera mund të rrisin rrezikun e diabetit.
Konsumimin e vezës në mëngjes rekomandohet nga shumë dietologë, por studimi i kryer së fundmi thotë se konsumimi i tepërt i tyre mund të rrisë rrezikun e diabetit. Studimi zbuloi se njerëzit që konsumojnë rregullisht një ose më shumë vezë në ditë rrisin rrezikun e diabetit deri në 60%.
Efekti ishte më i theksuar te gratë sesa te burrat, zbuloi studimin pjesëmarrësit e të cilit përbënin 8,545 të rritur (mosha mesatare 50-vjeç) pjesëmarrës në Sondazhin e Shëndetit dhe Ushqimit të Kinës.
Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.