MENU
klinika

Panairi i Artizanëve

Artizanët e trevave takohen në Gjirokastër

15.09.2018 - 15:55

Gjirokastra ka qenë sërish epiqendër e shpërfaqjes së traditës së mirë të artizanëve dhe trashëgimisë kulturore. Një tjetër panair, i mbështetur edhe bashkia e qytetit, bëri bashkë artizanë të mbarë trojeve shqipfolëse nga Ulqini e Gjakova për të prezantuar traditën më të mirë të këtyre trevave.

“Për mua është hera e parë që vi në Gjirokastër. Nuk ka asgjë më të bukur kur tradita ofrohet me trashëgiminë” – thotë Saranda,artizane nga Gjakova që veç punimeve të saj sjell në Gjirokastër dhe emrin e qytetit bregdetar në jug të Shqipërisë.

“Punimet tona janë me rërë dhe guacka. Kemi sjellë një copëz të Vlorës” – tregon një tjetër artizan teksa shpalos në stendën e tij produktet e punuara me dorë. Elvisi, artizani i qytetit të Flamurit shtoi më tej se “interesi është i dukshëm dhe turistët e huaj kanë tërhequr disa punime gjatë këtij panairi”

kolana e librave

“Kam mbi 15 vite që ushtroj këtë profesion dhe një punim mund të arrij ta përfundoj brenda një dite”

Peisazhe te ndryshme gjen në stendën e Elvisit, ndërsa kur e pyesim për çmimet ai thotë se variojnë nga 500 deri 2500 lekë, vlerë kjo më se e pranueshme për një punim origjinal. Ky ishte edicioni i 12-të i panairit të këtij lloji që tashmë është kthyer traditë për qytetin pjesë të trashëgimisë së UNESCO-s.

Përgatiti: E.B.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Fest-Brum në Gjirokastër

Gatimet e brumit nga duart e amvisave