Menu

Epoka e re

Ahmetaj premton program të ri për të papunët nga bastet

11.10.2018

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, sot nga Kuvendi është ndaluar në vendimin e qeverisë për të mos lejuar hapjen e bizneseve të lojërave të fatit, bastet sportive, nga 1 janari i vitit të ardhshëm.

“Për bastet është një moment i duhur për të ndarë historinë në dy epoka: Deri në fund të 2018 dhe pastaj epoka e pastër, nga një janari e tutje” u shpreh Ahmetaj.

Më tej ministri Ahmetaj tha se po përgatitet një program rikualifikimi për të gjithë ata që do të dalin të papunë nga mbyllja e kazinove dhe pikave të basteve.

arben-ahmetaj-konica.al
arben-ahmetaj-konica.al

“Po përgatisim një program rikualifikimi për të gjithë ata që do të dalin të papunë nga shërbimet e kësaj industrie. Shërbimi Kombëtar i Punës ka nisur punën për hartimin e një programi specifik për një rikualifikim të detyrueshëm. Është iniciativë për t’u përshëndetur dhe mbështetur”, u shpreh Ahmetaj.

Ministri i Financave theksoi se kjo industri u kthye në plagë sociale për vendin, ndaj edhe u mor një vendim drastik për t’i dhënë zgjidhje një herë e mirë.

“Në 1 janar nuk do të ketë më pika bastesh dhe kazino elektronike. Çfarë do të bëhet me të ardhurat që nuk do të mbledhë buxheti i shtetit dhe me të punësuarit? Janë shqetësime me bazë, por në raport me plagën sociale, prevalon mbyllja e basteve dhe kazinove”, tha Ahmetaj.

Makinat elektrike

Gara për Europën Lindore

Shqipëria, renditje negative

Transporti detar…në fund të botës

Kredia për shtëpi

Kërkesa do të dyfishohet

71 mln euro më pak

Ulet borxhi i jashtëm

Parashikimet e Komisionit Europian

Si do ndikojë ‘mpakja’ e energjisë në ekonomi?

Kosto gjyqësore e dëmshpërblimit

35%…për të marrë atë që të takon