MENU

Faktor progresist për integrimin

Përvjetor i Kongresit/ 110 abetare drejt Manastirit

17.11.2018 - 18:28

Datat 14-22 nëntor shënojnë 110-vjetorit të Kongresit të Manastirit, konferenca akademike për standartizimin e alfabetit të gjuhës shqipe.

Në kuadër të këtij përvjetori, presidenti Ilir Meta ka udhëtuar drejt Manastirit.

Mësohet se kreu i shtetit shqiptar është pritur nga dhjetra shqiptarë nga Maqedonia dhe ministri i Kulturës së Maqedonisë, Asaf Ademi.

Më tej, Meta ka vizituar shtëpinë muze ku i mblodh Kongresi i Manastirit, ndërsa shoqërohej nga dhjetra shqiptarë.

ilir meta-konica.al
ilir meta-konica.al

Mes të tjerash Meta shpërndau në mënyrë simbolike 110 abetare për fëmijët shqiptarë të Manastirit.

“I uroj mbarë kombit shqiptar gëzuar 110-vjetorin e Alfabetit të gjuhës shqipe. Me shumë emocion rikthehem në Manastir.

Të bëjmë gjithcka që kjo ndërtesë historike për shqiptarët të pasqyroje më së miri kontributin e patriotëve shqiptare.

Pa Kongresin e Manastirit do të kishte qenë e vështirë edhe shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë. Shqiptarët faktor progresist në shërbim të paqes, stabilitetit dhe integrimit të rajonit”, tha Meta.