MENU
klinika

Produkte natyrale

Çfarë ndodh nëse lani fytyrën me vaj kokosi dhe sodë buke?

11.11.2018 - 11:10

Lloji i lëkurës ndryshon nga personi në person. Në varësi të strukturës dhe llojit të lëkurës, ato klasifikohen  në 3 lloje.

Lëkura normale (pak e thatë si dhe pak vaj)

Lëkura e thatë (tepër e thatë, mungon shkëlqimi)

Lëkura me vaj (tepër e butë, tendencë më e madhe e shfaqjes së akneve dhe puçrrave)

Ju duhet të identifikoni llojin e lëkurës  para se të zgjidhni trajtimin ose larësin.

Është e lehtë të identifikosh llojin e lëkurës duke u bazuar në tiparet ose karakteristikat e saj.

Njerëzit i referohen një lloji të përzier të lëkurës që ka tipare të thatësisë si dhe yndyrës si lloji i lëkurës normale. Ky lloj i lëkurës nuk është as i brishtë as i tepërt me vaj.Nëse keni lëkurë të thatë, do të vini re që ajo do të bëhet e ashpër  disa orë pas larjes .Nëse keni një lëkurë tepër të butë, do të shihni yndyrë në inde kur ta fshini atë. Nëse lëkura është e yndyrshme do të keni një tendencë më të madhe të krijohen akne.Zgjidhni llojin e duhur të larësit  ose kremin  bazuar në llojin tuaj të lëkurës. Njerëzit me lëkurë të thatë kërkojnë më shumë hidratues. Përkundrazi, njerëzit me lëkurë me vaj kërkojnë largimin e vajit nga fytyra . Kuptimi i llojit të lëkurës ju ndihmon të përgatitni kremin e duhur  ose të  përdorni  larës me vaj kokosi dhe sode buke.

 Si  ta përgatisni këtë larës magjik ?

 Thjesht  keni nevojë për dy përbërës:

Vaj kokosi

Sode buke

Nëse keni lëkurë të thatë dhe dëshironi ta hidratoni atë, është mirë që të përzieni dy përbërësit në raport  2: 1.

Nëse keni lëkurë me vaj dhe dëshironi të eliminoni vajin e tepërt, përzieni këto dy përbërës në raport  të barabart. Mund  ta përdorni këtë përzierje si një larës të  thjesht duke e aplikuar në fytyrë dhe duke e shpëlarë me ujë të ngrohtë. Një tjetër mundësi do të ishte përdorimi i saj si një maskë pastrimi duke e lënë atë në fytyrë për disa minuta para se ta shpëlani.Ky pastrues unik i bërë në shtëpi,ndihmon në mbajtjen e lëkurës të pastër dhe të bukur. Njerëzit me lëkurë jashtëzakonisht të thatë mund të rimarrin shkëlqimin e fytyrës duke përdorur këtë pastrues rregullisht.

KUJDES!! Mos e përdorni në qoftë se keni alergji nga ndonjëri nga produktet .