MENU
klinika

Dialogu Kosovë-Serbi

‘Dialogu me Kosovën, kusht për futjen e Serbisë në BE’

09.12.2018 - 09:46

Ish-zëvendëskryeministrja dhe ish-ministrja e Integrimeve Evropiane në Qeverinë e Serbisë, Suzana Grubjeshiç, thotë se procesi i integrimeve evropiane të Serbisë nuk do të përshpejtohet derisa të mos ketë progres në dialogun me Kosovës dhe Serbisë.

Siç shkruajnë mediat serbe, Grubjeshiç, e cila aktualisht është Sekretare e Përgjithshme e Lëvizjes Evropiane në Serbi, tha se të hënën në Bruksel në konferencën ndërministrore Serbia do të hap dy kapituj, edhe pse kishte përgatitur shtatë pozicione negociuese.

kolana e librave

'Dialogu me Kosovën, kusht për integrimin e Serbisë në BE' konica.al
‘Dialogu me Kosovën, kusht për integrimin e Serbisë në BE’ konica.al

Dy kapituj ishte maksimumi që kemi mundur të marrim, derisa të mos shihet progres në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë”, tha Grubjeshiç.

Është e qartë se derisa të mos merren vendime politike në dialog, që ka të bëjë me kapitullin 35, dhe pastaj në kuadër të kapitujve 23 dhe 24 që përfshinë sundimin e ligjit, Serbia nuk do të mund të përshpejtojë procesin e integrimit evropian”, shtoi ajo. /Konica.al/