MENU
klinika

Regjistrimi i automjeteve

Maqedoni/ Kartoni i Gjelbër do të jetë i detyrueshëm

06.01.2019 - 14:53

Harmonizimi i ligjeve të Maqedonisë me direktivat evropiane do të sjellë shpenzime shtesë për qytetarët e Maqedonisë gjatë regjistrimit të automjeteve.

Kartoni i Gjelbër do të bashkohet me polisat e auto-përgjegjësisë, kështu që secili pronar duhet ta nxjerrë atë gjatë regjistrimit të automjetit ndërsa kjo risi pritet të zbatohet deri në fund të këtij vitit.

Këtë e tha edhe kreu i Agjencisë së Mbikëqyrjes së Sigurimeve, Klime Poposki, i cili shtoi se do të ketë ndryshime në çmimin e politikës së detyrueshme, pra formimi i çmimeve do të liberalizohet.

Ne tashmë kemi një rregullore të re në draft versionin dhe ne duhet të fillojmë një dialog me industrinë dhe të përgatitemi së bashku për transportimin e saj të plotë nëpërmjet një ligji të ri të sigurimeve. Sipas programit kombëtar për harmonizimin me legjislacionin evropian, parashikohet deri në fund të vitit 2019 se ligji i ri do të marrë dritë”, tha Poposki. /Konica.al/