MENU
klinika

Specialistët, masa për siguri

Çmontohen municionet e 1997 në Shkodër

15.04.2019 - 13:19

Struktura speciale për eleminimin e materialeve të rrezikshme EOD e batalionit të Xhenios në Komandën Mbështetëse u angazhua në operacionin e heqjes së një sasie municioni të gjetur në ambientet e një magazine të braktisur në lagjen Dobraç të qytetit të Shkodrës, e cila i përkiste “Institutit të misrit”,e cila tani është e privatizuar.

Alarmin për prezencën e këtij municioni e dha ka dhënë pronari i këtij objekti, i cili duke pastruar ambientet e godinës  ka evidentuar sasinë e municioneve luftarake.

Specialistët EOD pasi evidentuan prezencën e municioneve luftarake, konstatuan se bëhej fjalë për 4 predha GHLKT “Granatë Hedhës i Lehtë Kundër-Tank” gjithashtu dhe 1 granatë dore mësymëse.

Për shkak të llojit të tyre, municionet e gjetura në magazinë, dyshohet të jenë marrë nga depot e Forcave të Armatosura në vitin 1997.

Ekspertët e kompanisë EOD, morën masa për sigurimin e vendit dhe nëpërmjet automjeteve speciale, kanë bërë të mundur transportimin e predhave dhe magazinimin e tyre në depot ushtarake të batalionit të Xhenios.

“Business Insider” shkrim për turizmin në Shqipëri

Vend i aventurave të paharrueshme!

Qarqet që lënë pas Tiranën

Ku punësohen më shumë të rinjtë?

Rama: Mënyrë efikase për kursimin e energjisë

Bashkia Shkodër instalon panele diellore në kopshte