MENU
klinika

Kujdes!

Apple paralajmëron përdoruesit për “dëmet” e përditësimeve të reja

23.05.2019 - 18:57

Apple ka paralajmëruar pëdoruesit e iPhone për një përditësim të fundit që ka të ngjarë të ngadalësojë dukshëm një pajisje ose të ndikojë në jetën e baterisë.

Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregut (CMA) në Mbretërinë e Bashkuar shprehu shqetësime në vitin 2017 se njerëzit nuk kishin kuptuar që një përditësim i sistemit operativ mund të ndikonte në ecurinë e telefonit.

Atëherë, përdoruesit e iPhone riparuan pajisjet e tyre ose i zëvendësuan bateritë pa pasur nevojë.

Tani thuhet se do të ndërmerren veprime ligjore nëse Apple nuk paralajmëron për dëmet e përditësimeve.

CMA shtoi se Apple ishte gati të nënshkruante një kontatë për të paraqitur transparencë më të madhe për përdoruesit.