MENU
klinika

Dëme të mëdha për banorët

Fshatrat në Vaun e Dejës ‘nën pushtetin e ujit’/ Përmbyten tokat

11.05.2019 - 13:40

Rreth 100 hektare tokë janë përmbytur në fshatrat Sums dhe Barbullush në Vaun e Dejës 

Reshjet e ditëve të fundit kanë përmbytur dhe shkatërruar të mbjellat e fermerëve të zonës.

Ata thonë se dëmi ekonomik që iu është shkaktuar është i konsiderueshëm duke iu shkatërruar sakrificen e nje viti te tere.

Shkak për përmbytjen e të paktën 10 parcelave vetëm në fshatin Barbullush sipas banorëve është bërë mospastrimi i kanaleve.

Ata thonë se prej më shumë se 20 vitesh nuk është ndërhyrë për hapjen e tyre.

Banorët të cilët kanë pësuar goditje financiare vit pas viti për shkak të përmbytjeve tregohen pesimiste për rimëkëmbje edhe gjatë këtij viti.