Kjo përzierje e mahnitshme lufton inflamacionin në trup dhe ul nivelet e kolesterolit total, kolesterolit LDL dhe triglicerideve.
Kanella është e pasur me antioksidantë, si polifenolë, të cilat parandalojnë dëmtimin e radikalëve të lirë dhe plakjen e parakohshme të lëkurës.
Kanella është i lartë në dy përbërës që parandalojnë akumulimin e proteinës në tru, e cila është një shenjë e Alzheimerit.
Studimet kanë gjetur gjithashtu se ajo mbron neuronet dhe përmirëson funksionet e tyre.
Kanella ndihmon në rastet e diabetit dhe zvogëluar rezistencën ndaj insulinës, e cila është një hormon jetik që rregullon metabolizmin dhe transporton sheqerin në gjak nga qarkullimi i gjakut në qeliza, në mënyrë që të përdoret si energji.
Prandaj, qumështi i kanellës është një mënyrë e shijshme për të korrur të gjitha këto përfitime të kanellës, kështu që këtu shpjegohet se si ta përgatisni atë:
- Ingredientët:
1/4 lugë çaji kanellë pluhur (organike, të përpunuara lehtë);
një filxhan qumësht të ngrohtë;
Mjaltë (për shije);
Ekstrakti i vaniljes (opsional);
Udhëzime: Shtoni kanellën në qumësht, ëmbëlsoni me mjaltë dhe pasurojeni shijen me ekstraktin e vaniljes.
Pini teksa ështe akoma e ngrohtë ngrohtë dhe shijojeni atë!