MENU
klinika

“Lidhja e Prizrenit 1878-2019”

Kalaja e Tiranës ekspozitë e dokumeteve të rralla

11.06.2019 - 16:08

Kalaja e Tiranës, mbledh vizitorët dhe qytetarët në ekspozitën “Lidhja e Prizrenit 1878-2019, mes dokumenteve të Arkivit Qendror Shtetëror”.

 

 

Kjo ekspozitë vjen në kuadër të 141-vjetorit të Lidhjes së Prizrenit. Në të, prezantohen dokumente të rralla, si thirrja drejtuar gjithë shqiptarëve ku ftohen për të kundërshtuar copëtimin e trojeve të shqiptarëve, apo dhe memorandumin e dërguar kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar.

 

 

kolana e librave

 

 

Në memorandumi dërguar kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar, kundërshtoheshin vendimet e Kongresit të Berlinit dhe copëtimi i trojeve shqiptare.

 

 

 

Ekspozita vjen nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave në bashkëpunim me Kalanë e Tiranës.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Sa pak dimë për gruan e rrallë

Andronika, princesha e denjë arbërore