MENU
klinika

Të gjitha i keni në shtëpi

5 ushqimet ‘e arta’ për gratë shtatzënë

24.08.2019 - 14:04

Ushqime e listuar më poshtë do ti ndihmojnë të gjitha gratë shtatzënë në sigurimin e shumë lëndëve ushqyese të rëndësishme për 9 muajt e ëmbël që i presin, përfshirë vitaminën C, acidin folik dhe kalciumin.

Lëng portokalli

Jo vetëm që ky lëng është i pasur me vitaminë C dhe acid folik, por është gjithashtu një burim i mirë i kaliumit, i cili është treguar se ndihmon në uljen e presionit të lartë të gjakut, një rrezik i veçantë gjatë shtatëzënësisë.

Kos

Një burim i mirë i proteinave, kosi ka më shumë kalcium sesa qumështi dhe gjithashtu përmban kultura aktive që zvogëlojnë rrezikun e infeksioneve të majave, të cilat janë më të zakonshme ndërsa prisni. Gjithashtu, disa njerëz që janë intolerantë ndaj laktozës mund të tolerojnë kosin.

Brokoli

I njohur për të qenë një burim i mirë i kalciumit, kjo perime është e mbushur edhe me vitaminë C, folate, dhe vitaminë B6.

Thjerrëzat

Si fasulet, thjerrëzat janë një burim i shkëlqyeshëm i folatit dhe janë të pasura me hekur dhe proteina. Ata janë gjithashtu plot fibra, të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin e kapsllëkut dhe hemorroideve të mëvonshme.

Fiq

Fiku i tharë ose dhe fiqtë normal kanë më shumë fibra se çdo frut apo perime tipike, më shumë kalium se banane, dhe shumë kalcium dhe hekur.

Burimi: Parents