Ne jemi mësuar të ruajmë gjithçka në frigoriferët tanë: fruta, perime, ëmbëlsirat, bukë. Disa njerëz mbajnë gjithashtu salca, marinada dhe kanaçe me lëngje ë ndryshme në frigoriferët e tyre.
Shpesh ruajtja për një kohë të gjatë në frigorifer I ushqimeve të ndryshme mund të jetë e dëmshme për shëndetin dhe aspak e këshillueshme përdorimi I këtyre ushqimeve. Më poshtë do të njiheni me një listë të vogël të ushqimeve të ndryshme të cilat duhet të ruhen në frigorifer apo dhe ato që duhet të ruhen në dollap.
Gjërat që duhet të ruhen në dollap dhe fshihen nga rrezet e diellit:
Buka mbahet më së miri në një kuti buke të mbyllur fort me pak kripë që do ta mbrojë atë nga myku. Nëse lini një bukë në çantën e supermarketeve, ajo do të qëndrojë e butë, por ka një shans të madh që ajo të mbulohet në myk brenda dy ditësh.
Qeset plastike nuk e lënë bukën të “marrë frymë” dhe ato krijojnë një lagështi që kërpudhat e duan vërtet. Sidoqoftë, mbajtja e bukës në frigorifer nuk është gjithashtu ideja më e mirë sepse, në temperatura më të ulëta, uji avullon dukshëm më shpejt dhe kështu buka do të bëhet e ndenjur shumë shpejt.
Por nëse keni nevojë të kurseni bukë për një kohë të gjatë, mund ta vendosni në frigorifer. Do të qëndrojë e freskët për 4-6 muaj.
Çokollata është e lehtë për tu ruajtur
Mbahet më së miri në një vend të ftohtë dhe të errët. Dhe nuk duhet ta vendosni në frigorifer. Dallimi i temperaturës do të çojë në shfaqjen e disa piklave të vogla të ujit të kondensuar në sipërfaqe që shndërrohet në një shtresë të bardhë. Kjo nuk ndikon vërtet në shije, por e bën që çokollata të duket shumë tërheqëse.
Besohet se mjalti nuk ka një datë të caktuar për tu ruajtur. Pothuajse mund të ruhet përgjithmonë. Gjëja më e rëndësishme është që të ruani siç duhet. Ju duhet ta mbani mjaltin në një vend të ftohtë, të errët, por jo në frigorifer. Në frigorifer, mund të kristalizohet dhe të humbasë disa nga vlerat e tij të mira.
Vaji i ullirit duhet të ruhet në temperaturën e dhomës, larg nga rrezet e diellit direkte. Por mos e vendosni brenda frigoriferit tuaj: temperaturat e ulëta çojnë në formimin e copave të bardha në vaj – ky është ujë i kondensuar.
Në mënyrë që qepët dhe hudhrat të mos jenë të freskëta për një kohë të gjatë, ato vendosen më së miri në një vend të thatë të ftohtë, për shembull, një kuti të vogël në dollap. Nëse keni shumë qepë, mund t’i lidhni me njëri-tjetrin dhe t’i mbani të varura. Në frigorifer, qepët dhe hudhrat do të mbulohen nga myku.
Burimi: Bright Side