MENU
klinika

Propozimi i pronarit të Tesla-s

Marsi i banueshëm? Nis bombardimi

18.08.2019 - 15:21

Pronari i kompanisë së njohur Tesla, Elon Musk, godet sërish.”Marsi Bërthamor!” shkruan ai në një postim në Twitter, duke u përqëndruar në idenë e tij te bombardimi i “planetit të kuq” me armë bërthamore për ta bërë atë të banueshëm për njerëzit.

Qëllimi i bombardimit të Marsit me armë bërthamore është që të shkrihen majat e tij të akullta dhe të lëshojë ujin e bllokuar në polet e tij dhe më pas CO2 në atmosferë, në mënyrë që të krijojë efektin “serë” korrespondues të Tokës. Temperaturat e saj ekstreme janë më të tolerueshme.

nje grua ne mars-konica.al

Në vitin 2015, Z. Tesla rindërtoi idenë e tij për të përdorur bomba hidrogjeni përpara kamerave televizive të The Late Show With Stephen Colbert, duke e përshkruar atë si ‘të keqen e komikeve’.

kolana e librave

Shkencëtarët e kanë karakterizuar jo vetëm të parealizuar, por edhe të papërgjegjshme, teorinë e Musk, si në aspektin e teknologjisë që disponon njeriu për zbatimin e saj dhe rezultatin.

Përpjekja për ta shndërruar Marsin në një mjedis të ngjashëm me Tokën vetëm mund të shtyjë kufijtë e trillimeve shkencore, por nuk parasheh asnjë mundësi reale që ky planet të kolonizohet.