MENU
klinika

Pse i pëlqen krahasimi?

A ngjason Johnson me Winston Churchill?

16.09.2019 - 14:23

Boris Johnson është krahasuar Winston Churchill, por vetëm për sa i përket dështimit ushtarak të heroit të kohës së luftës.

Ish-shefi i LiberalDemokratëve, Sir Vince Cable sulmoi kryeministrin dhe planet e tij të Brexit në konferencën e partisë së tij në Bournemouth.

Ai tha se udhëheqësit të konservatorëve i pëlqen ta shohë veten si rimishërimin e Winston Churchill, por theksoi se si ai, Johnson bëri “gabime të tmerrshme”.

Sir Vince tha: “Johnson po mëson nga Churchill, por jo në momentet e tij më të mira, por nga Churchill i Gallipolit kur impenjimi dhe injoranca e tij, nënvlerësimi i opozitës, u kombinua për të prodhuar një katastrofë të kushtueshme dhe poshtërim.”

Churchill ishte Lord i Parë kur forcat aleate u përpoqën të merrnin nën kontroll ngushticat e Dardaneleve në Luftën e Parë Botërore, i njohur edhe si beteja e Galipolit. Pati qindra mijëra viktima.

Sir Vince, 76 vjeç, nuk do të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme pasi i dorëzoi frenat Jo Swinson.

Ndërkohë, aktivistët mbështetën një shumicë të qeverisë së Liberaldemokratëve që kundërshtonin Brexit pa asnjë referendum të dytë.

Dhe kandidatja e partisë në North Devon, Kirsten Johnson, nisi një konflikt duke thënë se vendasit kishin mbështetur Brexitin sepse zona është 98% e bardhë.

Ajo tha: “Ne nuk kemi shumë pakica etnike, njerëzit nuk janë të ekspozuar ndaj njerëzve nga vendet e tjera, dhe unë mendoj se ka një problem të vogël që Devon i Veriut, nuk i ka vlerësuar avantazhet e të qenit në BE-së. “