MENU
klinika

Pikëpyetjet e britanikëve

“Ç’do të thoshte Churchill për Boris Johnson?”

14.06.2019 - 18:21

Jeremy Hunt ka pyetur se çfarë do të thoshte Winston Churchill, lideri i kohës së luftës, për kandidatin e lidershipit konservator Boris Johnson që fshihet nga mediat.

Johnson fitoi votat e para të deputetëve të konservatorëve të enjten, dhe Hunt duket se paraqitet si sfiduesi i vetëm që mund të “ofrojë diçka të ndryshme” nga Johnson.

Duke folur për programin BBC Radio 4 Sot, Hunt akuzoi Johnson për parandalimin e një debati më të gjerë rreth Brexit në parti, të cilin anëtarët e saj donin të dëgjonin.

“Mund ta kemi vetëm këtë debat nëse udhëheqësi ynë në këtë fushatë është pak më i guximshëm sa i përket daljes në media dhe debatet televizive”, tha ai.

“Çfarë do të thoshte Churchilli nëse dikush që dëshiron të jetë kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar është duke u fshehur nga media, duke mos marrë pjesë në këto raste të mëdha?”

Hunt tha se kjo ishte hera e 16-të që ai kishte qenë në programin Today, ndërkohë që Johnson ishte shfaqur vetëm një herë.

“Është e qartë se nëse do t’i japim Partisë Konservatore një zgjedhje, dhe dikush që mund të ofrojë diçka të ndryshme, atëherë unë jam ai person”.

I pyetur nëse Johnson do të ishte një kryeministër i mirë, Hunt tha: “Unë shpresoj se ai do të jetë nëse bëhet kryeministër. Nuk e di përgjigjen për këtë pyetje paraprakisht. Por, nëse ai merr vendin e punës unë do të bëj gjithçka në fuqinë time për ta bërë atë një kryeministër të suksesshëm”.