MENU
klinika

Arta Marku kërkon shpjegime

‘Fake News’ për tërmete/ Prokuroria nis hetimet

23.09.2019 - 19:03

Lajmi fals që nxorri në rrugë mbrëmjen e së dielës gjithë shqiptarët të trembur ndërkohë nga tërmeti i fuqishëm i së shtunës shkon në dyert e Prokurorisë së Përgjithshme.

Kryeprokurorja Arta Marku ka kër kërkuar nisjen e vlerësimit ligjor nga Prokuroria e Tiranës.

Në njoftimin e Prokurorisë së Përgjithshme thuhet se znj. Arta Marku kërkoi nga Pokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, vlerësimin e menjëhershëm ligjor në lidhje me dyshime për përhapjen në publik të informatave/njoftimeve të rreme që ngjallin panik dhe pasiguri tek qytetarët.

Në mbështetje të neneve 38 dhe 50/1 të Ligjit nr.97/2016 “Për Organizimin dhe Funksionimin e Prokurorisë në Republikën e Shqipërisë”, pa cenuar sekretin hetimor Prokurorja e Përgjithshme znj. Arta Marku kërkoi gjithashtu informacion në lidhje me mënyrën e trajtimit të materialit.