MENU
klinika

Ky lajm përmbysi botën time

“Foshnja juaj ka një defekt serioz në zemër”

08.12.2019 - 16:50

Nikola lindi me një defekt kritik kongjenitale të zemrës të quajtur koarktacion i aortës.

Lexoni rrëfimin frymëzues të nënës së tij për vështirësitë me të cilat u përball në fillim të jetës dhe se si ai tani është një fëmijë “shembull” për një operacion të suksesshëm të zemrës.

“Foshnja juaj ka një defekt serioz në zemër”.

Në vend të këtij lajmi duhej të ishte nëna ime, duke na uruar ndërsa sollëm fëmijën për herë të parë në shtëpi. Por kjo shënoi fillimin e një vorbulle, e cila rezultoi në tre spitale, një udhëtim me helikopter dhe një operacion në zemër, të gjitha në katër ditët e para të jetës së Nikolës.

Nikolla lindi me një defekt serioz në zemër të quajtur koarktacion kritik i aortës, një ngushtim i rëndë në aortë duke prerë rrjedhën e gjakut në gjysmën e poshtme të trupit.

Dy vitet e para të jetës së Nikit ishin mbushur me kujdes, frikë dhe ankth, dhe ato u konsumuan nga vizitat e mjekëve. Kjo gjë shtohej nga fakti se gjithnjë kishte dy motra të tjera në krah. Pjesa e brendshme e dhomës sime ishte zbukuruar me qindra ngjitëse “pacient i mirë” që ne kishim mbledhur. Këto ngjitëse do të thonin që Nikola i kishte kaluar edhe një ditë tjetër.

Me të vërtetë, Nikola është një fëmijë shembull për një operacion të suksesshëm. Ai është bërë aq mirë sa që vizitat e mjekëve janë përfshirë në një vizitë dyvjeçare të kardiologjisë.

Ai është në gjendje të marrë pjesë në sporte me futboll dhe not, megjithëse vallëzimi i hip-hop është i preferuari i tij. Në pjesën më të madhe të kohës , është e lehtë të harrohet se ai ka një defekt serioz.

infeksionet tek foshnjet-konica.al

Megjithatë, herë pas here, unë kap veten duke pyetur se çfarë mban e ardhmja e tij. Deri kohët e fundit, fëmijët me defekte të rënda në zemër nuk mbijetuan dhe ekziston një hendek i madh informacioni për të rriturit me defekte në zemër.

Ende ekzistojnë pyetje: Si? Pse? Ç’pritet më tej? Askush nuk e di. E di, se do të bëj gjithçka mundem për të siguruar që ai të ketë një jetë të gjatë dhe të shëndetshme.