MENU
klinika

Gati raporti për Çuçin

Inxhinierët nga New York inspektojnë 62 shkolla në Tiranë dhe Durrës

07.12.2019 - 22:18

Një grup arkitektësh dhe inxhinierësh shqiptarë nga New York, kanë përfunduar inspektimin e disa objekteve të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit.

“Ne jemi një grup shqiptarësh profesionistësh në fushën e inxhinierisë. Baza jonë është New York-u. Kemi ardhur këtu me misionin për të ndihmuar vendin tonë me ekspertizën tonë profesionale për të inspektuar shkollat publike për të parë nëse tërmeti i ka dëmtuar shumë  apo pak” ,tha Sokol Ruta, arkitekt.

Ata kontrolluan 62 shkolla në qarkun e Tiranës, dhe sipas tyre e kanë gati edhe raportin.

“Numri i shkollave është 62, arritëm të inspektojmë ku marrim mësim 25 mijë nxënës. Arritëm në konkluzionin që pak shkolla janë për t’u rindërtuar. Shumica e shkollave janë me dëme strukturore që variojnë nga dëme minimale në dëme të thella. Ne do të propozojmë disa zgjidhje. Do të plotësojmë një raport ton dhe do ia dorëzojmë Çuçi brenda ditës së nesërme”, shtoi ai.

Kjo ishte një nismë vullnetare nga këta të rinj.