MENU
klinika

Këshilla të arsyeshme

6 çrregullime të këmbëve që tregojnë probleme me shëndetin

20.01.2020 - 14:38

Disa sëmundje mund të çojnë në çrregullime të këmbëve. Për shembull, diabeti mund të rrisë qarkullimin e gjakut dhe të çojë në probleme me enët e gjakut.

Për të parandaluar simptomat e padëshiruara, duhet të zbulojmë se cili organ i brendshëm është i dëmtuar që shkaktoi komplikimet.

Ne gjetëm çrregullimet më të zakonshme të këmbëve që tregojnë se mund të keni probleme me organet tuaja të brendshme.

 

  1. Ënjtje në këmbë

Ënjtja në këmbë mund të shkaktohet nga qëndrimi për periudha të gjata në këmbë. Edhe pse mund të ndikojë në çdo pjesë të trupit tuaj, mund ta vini re më shpesh në krahët dhe këmbët.

Çfarë mund të thotë:

Sëmundjet e zemrës

Probleme me venat

Probleme me mëlçinë

 

 2. Ngjyra blu ose vjollcë e lëkurës në këmbë

Të gjithë ndoshta kanë vërejtur kur është jashtëzakonisht  ftohtë, që lëkura juaj mund të kthehet në blu. Por ndodh që këmbët tuaja mund të ndryshojnë ngjyrën, edhe kur ato janë të ngrohta.

Çfarë mund të thotë:

Ekziston një gjendje e quajtur sindromë e shputës blu, që ndodh kur bllokohen enët e gjakut.

 

  1. Gunga të dhimbshme në gishtat e këmbës

Gunga të dhimbshme mund të zhvillohen papritmas dhe të zgjasin nga disa orë deri në disa ditë. Rekomandohet të mos i injoroni ato dhe të bëni një takim menjëherë me një mjek.

kolana e librave

Çfarë mund të thotë:

Ju mund të keni një infeksion në zemër të shkaktuar nga bakteret. Normalisht, antibiotikët funksionojnë në mënyrë perfekte në këto raste dhe nuk nevojitet kirurgji.

 

  1. Mavijosje të pashpjegueshme në këmbë

Të gjithë jemi përplasur në diçka dhe kemi marrë një mavijosje, por ndodh që njollat ​​blu shfaqen në mënyrë të rastësishme pa ndonjë shpjegim dhe qëndrojnë për një kohë të gjatë në lëkurën tuaj.

Çfarë mund të thotë:

  1. Sëmundja e mëlçisë
  2. Disa sëmundje autoimune,
  3. Inflamacioni i enëve të gjakut
  4. Çrregullimet e gjakderdhjes

 

  1. Skuqjet e lëkurës në këmbë

 

Skuqjet e lëkurës janë një ankesë e zakonshme e pacientit. Këto pika mund të jenë të kuqe të ndritshme, të kuqe të errëta, apo edhe të purpurta. Në disa raste, ato mund të jenë kruajtëse, kështu që mund të jetë vetëm një reagim alergjik. Në raste të tjera, mund të jetë një simptomë e një sëmundje serioze

Çfarë mund të thotë:

Inflamacion i enëve të gjakut

Disa sëmundje autoimune si lupusi ose artriti reumatoid

 

  1. Variçet në këmbë

Variçet mund të shfaqen gjatë shtatëzënësisë ose për shkak të mbipeshes dhe ushtrimit jo të mjaftueshëm.

Çfarë mund të thotë:

Venat me variçe nuk janë shumë të rralla në ditët e sotme dhe prekin rreth 30% të të gjithë njerëzve. Është një gjendje ku venat sipërfaqësore zgjerohen dhe shtrembërohen.