MENU
klinika

Fëmijët e vegjël janë më të prekur

Cilat janë simptomat e një infeksioni në vesh?

24.01.2020 - 18:30

Fëmija  mund të ketë shumë simptoma gjatë një infeksioni në vesh. Bisedoni me pediatrin për mënyrën më të mirë për të trajtuar simptomat e fëmijës.

Dhimbje. Simptoma më e zakonshme e një infeksioni në vesh është dhimbja. Fëmijët e rritur mund t’ju tregojnë se veshët ju dhëmbin . Fëmijët e vegjël mund të duken vetëm irritues dhe të qajnë. Ju mund ta vini re këtë më shumë gjatë ushqimit sepse gjiri dhe gëlltitja mund të shkaktojë ndryshime të dhimbshme të presionit në veshin e mesëm.

Humbja e oreksit. Fëmija mund të ketë më pak oreks për shkak të dhimbjes së veshit.

Probleme me gjumin. Fëmija  mund të ketë probleme në gjumë për shkak të dhimbjes së veshit.

Ethe. Fëmija juaj mund të ketë një temperaturë që varion nga 37.7 ° C (normale) deri në 40 ° C.

Kullimi i veshit. Ju mund të vini re lëng të verdhë ose të bardhë, ndoshta me ngjyrën e gjakut, që rrjedh nga veshi i fëmijës. Lëngu mund të ketë një erë të keqe  dhe do të duket ndryshe nga dylli normal i veshit (i cili është portokalli-verdhë ose kafe e kuqërremtë). Dhimbja dhe presioni shpesh zvogëlohen pas fillimit të këtij kullimi, por kjo nuk do të thotë gjithmonë se infeksioni po largohet. Nëse kjo ndodh nuk është urgjente, por fëmija do të duhet të vizitojë pediatrin.

Dëgjimi me probleme . Gjatë dhe pas një infeksioni në vesh, fëmija mund të ketë probleme të dëgjojë për disa javë. Kjo ndodh sepse lëngu që qëndron pas veshit merr në mënyrën e transmetimit të tingullit. Kjo zakonisht është e përkohshme dhe pastrohet pasi lëngu nga veshi i mesëm të thahet.

E rëndësishme: Mjeku nuk mund të diagnostikojë një infeksion në vesh përmes telefonit; veshi i fëmijës duhet të ekzaminohet nga mjeku për të konfirmuar grumbullimin e lëngjeve dhe shenjat e inflamacionit.

Shkaqe të tjera të dhimbjes në vesh

Ka edhe arsye të tjera pse veshët e fëmijës  mund të dhëmbin  përveç një infeksioni në vesh. Gjendjet më poshtë mund të shkaktojë dhimbje në vesh:

  • Një infeksion i lëkurës së kanalit të veshit, që shpesh quhet “veshi i notit”
  • Ulja e presionit në veshin e mesëm nga ftohja ose alergjitë
  • Dhimbje fyti
  • Mishrat e dhëmbëve të dhimbshëm
  • Inflamacioni i veshit vetëm gjatë një ftohjeje (pa grumbullim të lëngjeve)