MENU
klinika

"Receta e mamit"

Donuts të mbushur me reçel

31.01.2020 - 15:48

Koha e përgatitjes: 45 minuta 

Koha e gatimit: 30 minuta

Receta për: 20 persona

INGREDIENTËT

  • 500 gram miell
  • 60 gram sheqer
  • 15 gram maja buke
  • 4 vezë
  • ½ lëkurë limoni
  • 1 lugë çaji kripë
  • 125 gram gjalpë pa kripë
  • 2 litra vaj luledielli për skuqje
  • Sheqer pluhur për spërkatje
  • Reçel për mbushje

UDHËZIMET

  1. Në një tas bashkoni miellin, 150 ml ujë dhe i rrihni mirë. Shtoni majanë, sheqerin, lëkurën e limonit, kripën dhe vazhdoni t’i përzieni.
  2. Tani i shtoni vezët e rrahura paraprakisht dhe i përzieni ende.
  3. Sapo brumi të jetë bërë kompakt, e hiqni nga makineria dhe e punoni edhe për disa minuta të tjera me dorë në tavolinën e punës.
  4. Mbështilleni me një qese kuzhine dhe e lini për 2-3 orë të qendrojë në frigorifer.
  5. Më pas e nxirrni dhe e ndani brumin në disa pjesë të vogla të barabarta.
  6. I rrumbullakosni me dorë dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj të nxehur.
  7. I ktheni para e mbrapa në mënyrë që ato të skuqen mirë.
  8. I servirni në një pjatë. I prisni pak me thikë dhe i mbushni brenda me një lugë çaji nga reçeli juaj i preferuar.
  9. I shtoni sipër edhe pak sheqer pluhur. Kështu veproni me çdo donuts tjetër.

Shijojini!