MENU
klinika

"Receta e mamit"

Embëlsohuni këtë të shtunë me një kek me portokall

25.01.2020 - 10:23
Koha e përgatitjes: 15 minuta
Koha e gatimit: 40 minuta
Receta për: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 250 gram miell
  • 4 vezë
  • 180 gram sheqer
  • 1/2 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
  • lëkura e grirë e një portokalli
  • 1/2 gotë me vaj luledielli
  • 1/2 gotë me lëng portokalli
  • 1 lugë çaji pluhur pjekjeje

UDHËZIMET

  1. Në një tas rrihni vezët me sheqerin.
  2. Shtoni lëngun e portokallit, lëkurën, vajin dhe vaniljen. I përzieni mirë me një mikser elektrik.
  3. Gradualisht shtoni miellin e situr dhe pluhurin pjekës.
  4. Pasi të keni krijuar një masë homogjene, e kaloni masën në formën e kekut të lyer paraprakisht me gjalpë.
  5. E fusni në furrë të piqet për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
  6. I shtoni sipër sheqer pluhur dhe prisni disa minuta të ftohet, para se ta shijoni kekun me portokall.

 

                                                                                                                                                                 Ju bëftë mirë!