25.01.2020 - 10:23
INGREDIENTËT
- 250 gram miell
- 4 vezë
- 180 gram sheqer
- 1/2 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
- lëkura e grirë e një portokalli
- 1/2 gotë me vaj luledielli
- 1/2 gotë me lëng portokalli
- 1 lugë çaji pluhur pjekjeje
UDHËZIMET
- Në një tas rrihni vezët me sheqerin.
- Shtoni lëngun e portokallit, lëkurën, vajin dhe vaniljen. I përzieni mirë me një mikser elektrik.
- Gradualisht shtoni miellin e situr dhe pluhurin pjekës.
- Pasi të keni krijuar një masë homogjene, e kaloni masën në formën e kekut të lyer paraprakisht me gjalpë.
- E fusni në furrë të piqet për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
- I shtoni sipër sheqer pluhur dhe prisni disa minuta të ftohet, para se ta shijoni kekun me portokall.
Ju bëftë mirë!