MENU
klinika

Ja zgjidhja

Fëmija ka probleme me lëkurën dhe s’dini ku të drejtoheni?!

07.01.2020 - 18:10

Nëse fëmija juaj ka një gjendje të lëkurës, të tilla si një shenjë lindjeje, ekzeme, lythat ose psoriasis, një dermatolog pediatrik ka përvojën dhe kualifikimet për të trajtuar fëmijën.

Dermatologët pediatrikë trajtojnë një larmi të kushteve të lëkurës pediatrike duke përdorur metodat më të fundit të trajtimit. Dermatologët pediatrikë i trajtojnë fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Dermatologët pediatrikë ofrojnë kujdes mjekësor për një larmi të kushteve të lëkurës. Ata zakonisht ofrojnë shërbimet e mëposhtme:

Diagnostifikimi i gjendjeve të ndryshme të lëkurës, duke përfshirë hemangiomat dhe shenjat e tjera vaskulare, shenjat e pigmentuara dhe çrregullimet kongjenitale të lëkurës, ekzemën ose dermatitin atopik, psoriasis, dermatitin e kontaktit, vitiligo, koshere dhe lythat .

Trajtimi mjekësor / recetë për një larmi të kushteve që prekin lëkurën, flokët dhe thonjtë

Procedurat e vogla kirurgjikale, duke përfshirë biopsitë e lëkurës, heqjen kirurgjikale të lezioneve të lëkurës (p.sh., cistat, lythat) dhe trajtimin lazer të shenjave vaskulare

Dermatologë Pediatrikë – Kujdesi më i mirë për fëmijët

Fëmijët nuk janë gjithmonë në gjendje të thonë atë që po i shqetëson. Ata nuk mund t’i përgjigjen gjithmonë pyetjeve mjekësore ose të jenë të durueshëm dhe të dobishëm gjatë një provimi mjekësor. Dermatologët pediatrikë dinë të ekzaminojnë dhe trajtojnë fëmijët në një mënyrë që i vë ata të qetë, në zyra të përshtatshme për fëmijë duke përdorur pajisje mjekësore të dizajnuara për fëmijët.

Me trainimin dhe përvojën e tyre të specializuar, dermatologët pediatrikë e dinë se çfarë është rritja dhe zhvillimi normal te një fëmijë dhe kur duhet të shqetësohen. Shumë çrregullime mjekësore të fëmijëve, të tilla si rritja e enëve të gjakut hemangioma infantile, nuk shihen te të rriturit. Kushtet e zakonshme, siç është psoriasis, mund të kenë simptoma unike tek fëmijët. Dermatologët pediatrikë janë ekspertë në diagnostikimin dhe administrimin e saktë të sëmundjeve të lëkurës në fëmijëri, përfshirë menaxhimin e duhur të ilaçeve pediatrikë.

Nëse pediatri juaj sugjeron që fëmija të shohë një dermatolog pediatrik, mund të siguroheni që fëmija do të marrë kujdesin më të mirë të mundshëm mjekësor.