MENU
klinika

"Receta e mamit"

Fileto pule në furrë marinuar me kos e hudhra

28.02.2020 - 16:21

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 50 minuta

Receta për: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 1 kg fileto pule
  • 1 lugë gjelle miell
  • 400 gram kos
  • 1 1/2 filxhan kafeje vaj
  • 1 lugë çaji piper i kuq
  • 1 thelpi hudhër
  • Kripë dhe piper i zi

UDHËZIMET

  1. Lajmë mishin e pulës dhe e presim atë në kubikë sipas dëshirës.
  2. Në një tas vendosim një lugë gjelle miell, kos, vaj, kripë, piper të zi, piper të kuq dhe 1 thelpi hudhër të shtypur.
  3. I përziejmë të gjithë përbërësit derisa të na formohet një masë në trajtën e një salce.
  4. Vendosim në të copat e pulës dhe i përziejmë mirë me qëllim që të na vishen me salcën.
  5. E mbulojmë dhe e lëmë 30 minuta ose një orë në frigorifer.
  6. Nxehim furrën në temperaturën 200 gradë Celsius. Vendosim copat e pulës njëra pas tjetrës në tepsi.
  7. Salcën që ka tepruar e hedhim mbi copat e mishit. Vendosim tepsinë në furrën e parangrohur për 50 minuta.