MENU
klinika

"Receta e mamit"

Rizotoja që do të mbledhë pranë tryezës të gjithë familjen!

06.02.2020 - 10:11
Nuk bëhet fjalë për atë rizoton e zakonshme, që keni provuar deri më sot. Kjo recetë ka disa sekrete të vogla që do ju bëjnë të lëpini gishtat!
Koha e përgatitjes: 10 minuta
Koha e gatimit: 15 minuta
Receta për: 6 persona

INGREDIENTËT

  • 450 gram fileto pule
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë e prerë imët
  • 2 speca jeshil
  • 2 thelpi hudhra
  • 600 ml lëng pule
  • Lëngu i një lime
  • 410 gram fasule të zeza, të lara dhe të thara
  • 2 domate të prera në kubik të vegjël
  • 300 gram oriz për rizoto
  • ½ lugë çaji me kripë
  • ¼ lugë çaji me piper

UDHËZIMET

  1. Në një tenxhere me nxehtësi mesatare, skuqni fileton e pulës të prerë në copa të vogla. I shtoni shumë pak vaj nëse është nevoja, i rregulloni me kripë e piper.
  2. I hiqni nga zjarri dhe po në të njëjtën tenxhere shtoni vaj ulliri. Skuqni qepën dhe specat jeshilë për 5-7 minuta.
  3. Shtoni hudhrat. Më pas shtoni lëngun e pulës, lëngun e limes, fasulet, domatet, orizin, kripë, piper dhe i përzieni mirë.
  4. Uleni pak nxehtësinë, i vini kapakun dhe e lini rizoton në zjarr për gati 15-20 minuta të tjera.
  5. Fikeni zjarrin. I shtoni mishin e pulës, i përzieni të gjitha bashkë dhe servireni rizoton e ngrohtë. Ju bëftë mirë!