MENU
klinika

"Receta e mamit"

Sallata e ditës: Me mollë, spinaq dhe fruta të thata!

17.02.2020 - 15:10

Koha e përgatitjes: 5 minuta

Koha e gatimit: 5 minuta

Receta për: 5 persona
Kushtojini vetes dhe shëndetit tuaj 15 minuta kohë me recetën e kësaj sallate me mollë!

INGREDIENTËT

  • Për salcën marinuese: ½ filxhan me kos
  • 2 lugë gjelle majonezë
  • 3 lugë gjelle lëng limoni
  • ¾ lugë çaji me kripë
  • 1/4 lugë çaji me piper të zi
  • Për sallatën: 1 tufë spinaq i pastruar dhe larë mirë
  • 2 degë selino të prera imët
  • ½ qepë e kuqe e prerë në rrathë të hollë
  • ¼ filxhan me rrush të thatë
  • ½ filxhan me arra
  • 1 mollë e qëruar në feta të holla
  • 1/3 filxhan me djathë çedar

UDHËZIMET

  1. Për të bërë salcën në një tas,përzieni kosin, majonezën, lëngun e limonit, pak kripë e piper. I lini mënjanë.
  2. Ndërkohë në një tas të madh bashkoni spinaqin e copëtuar me dorë, selinonë, qepën e kuqe, rrushin e thatë, arrat, mollën.
  3. I përzieni mirë duke i shtuar gradualisht salcën.
  4. Kur të jeni gati për ta servirur, i shtoni sipër djathë çedar. Ju bëftë mirë!