MENU
klinika

"Receta e mamit"

Sallata me rukola dhe mozzarella që ia vlen të provohet!

07.02.2020 - 16:07

Koha e përgatitjes: 5 minuta

Koha e gatimit: 10 minuta

Receta për: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 1 tufë rukola
  • 1 portokall
  • 1 lugë gjelle pesto genozese
  • 1 lugë gjelle fara luledielli
  • 150 gram djathë mozzarella
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 lugë gjelle açeto balsamike
  • Pak finok

UDHËZIMET

  1. Lani mirë rukolën, e shtrydhni për t’i hequr ujin dhe e ndani me dorë në copa të cogla.
  2. Prisni finokun në fileto të holla të mëdha dhe ia shtoni sipër sallatës.
  3. Shtoni peston, farat e lulediellit, vajin e ullirit dhe i përzieni të gjitha bashkë.
  4. Sipër i vendosni fetat e mozzarellës, fetat e portokallit dhe në fund pak açeto balsamike. Sallata është gati.

Ju bëftë mirë!