MENU
klinika

"Receta e mamit"

Speca-brusketë me mish pule, erëza dhe djathë

03.02.2020 - 15:48

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Koha e gatimit: 20 minuta

Receta për: 4 persona
Nëse jeni duke u menduar për vaktin e rradhës, kjo recetë padyshim që duhet të jetë e para në listën tuaj!

INGREDIENTËT

  • 4 speca (mundësisht me ngjyra të ndryshme)
  • 200 gram mish pule të copëtuar
  • 125 gram domate të thara
  • 1 tufë borzilok të freskët
  • 1 lugë kafe hudhër pluhur
  • 150 gram pomodorini
  • 200 djathë burrata
  • Vaj ulliri
  • Kripë, piper

UDHËZIMET

  1. Fillimisht parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
  2. Lani mirë specat, i ndani përgjysmë dhe i pastroni nga farat. I radhisni njëra pas tjetrës në një tavë.
  3. Merrni një enë dhe bashkoni në të mishin e pulës të gatuar paraprakisht, erëzat, vajin e ullirit dhe hudhrën. I përzieni mirë dhe mbushni me to specat.
  4. I fusni në furrë për 10-12 minuta. Mund t’i mbani dhe më gjatë në varësi sesa të pjekur e doni specin tuaj.
  5. Sapo të jenë gati, i shërbeni në pjatë duke i shoqëruar me pomodorini dhe djathin e shijshëm burrata.

Ju bëftë mirë!