MENU
klinika

"Receta e mamit"

Tavë e shijshme me qepë e ngjala

29.02.2020 - 11:00

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Koha e gatimit: 25 minuta

Receta për: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 1 kg ngjala
  • 2 lugë gjelle salcë domatesh të freskët
  • 2 kokrra qepë të grira imët
  • 1 gotë miell
  • 2 lugë gjelle uthull
  • ½ gotë ujë
  • 3-4 gjethe dafine
  • Kripë, piper të zi kokërr
  • Vaj ulliri ose luledielli për skuqje

UDHËZIMET

  1. Lani dhe pastroni mirë ngjalat.
  2. I lyeni me kripë, miell dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan.
  3. Pasi i keni skuqur i lini mënjanë. Në tiganin ku skuqët ngjalat, vendosni për të skuqur hudhrat, më pas qepën, uthullën dhe në fund salcën.
  4. Pasi salca të ketë marrë një valë shtoni 1 gotë ujë. Sapo uji të marrë valë shtoni edhe ngjalat. I lini për 5-7 minuta maksimumi dhe në fund shtoni piper të zi dhe gjethet e dafines.
  5. I vendosni kapakun dhe servireni të ngrohtë atëherë kur të jeni gati për ta shijuar. Ju bëftë mirë!