MENU
klinika

"Receta e mamit"

Fileto pule në tavë me mozzarella

11.03.2020 - 15:59

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Koha e gatimit: 25 minuta

Receta për: 4 persona
Super praktike në përgatitje, super e shijshme!

INGREDIENTËT

  • 3-4 fileto pule
  • 2-3 domate
  • 1-2 thelpi hudhër
  • 1-2 lugë gjelle salcë domateje
  • 100-150 gram djathë
  • 3-4 lugë gjelle vaj ulliri
  • Kripë, piper të zi e të kuq

UDHËZIMET

  1. Filetot e pulës i presim në feta të holla në drejtim të kundërt të fijeve.
  2. Grijmë hudhrat në rende dhe i bashkojmë me salcën e domates ku shtojmë vaj ulliri, kripë, piper të zi dhe piper të kuq.
  3. Lyejmë filetot e pulës me salcën e përgatitur dhe i vendosim në një tavë.
  4. Shtojmë mbi filetot, domatet e prera në feta.
  5. E spërkasim në fund të gjithë sipërfaqen e tavës me djathë të grirë në rende dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë për 20-25 minuta. Ju bëftë mirë!