MENU
klinika

Më në fund një zgjidhje

Ilaçi “Sarclisa” miratohet për trajtimin e Mielomës së lëkurës

04.03.2020 - 18:24

Sarclisa (isatuximab-irfc) është miratuar për trajtimin e të rriturve me mieloma të shumëfishtë në kombinim me pomalidomide dhe dexamethasone, njoftoi të hënën Administrata e Ushqimit dhe e Barnave e Sh.B.A.

Sarclisa, në kombinim me pomalidomide dhe dexamethasone, rekomandohet  për pacientët të cilët më parë kanë marrë dy terapi, duke përfshirë lenalidomide dhe një frenues proteazom. Sarclisa, një antitrup citolitik i drejtuar CD38, administrohet përmes infuzionit intravenoz dhe ndihmon qelizat e caktuara në sistemin imunitar të sulmojnë qelizat e shumta të kancerit të mielomës. Miratimi i Sarclisa u bazua në të dhënat e provës klinike nga 307 pacientë me myeloma të shumëfishtë të relaksuar dhe refraktare që kishin marrë të paktën dy terapi paraprake.

njollat kafe ne lekure-konica.al

Gjysma e pacientëve u caktuan në trajtim me Sarclisa në kombinim me pomalidomide dhe dexamethasone me dozë të ulët; gjysma tjetër pranoi vetëm pomalidomide dhe deksametazon me dozë të ulët. Në krahasim me pacientët që morën vetëm pomalidomide dhe dexamethasone, ata që morën gjithashtu Sarclisa kishin një ulje prej 40 përqind të rrezikut për përparimin e sëmundjes ose vdekjen. Përgjigja e përgjithshme ishte 60.4 përqind në pacientët që morën Sarclisa të kombinuar me pomalidomide dhe dexamethasone krahasuar me 35.3 përqind për ata që morën vetëm pomalidomide dhe dexamethasone.

Efektet anësore të raportuara më shpesh nga Sarclisa përfshijnë neutropeninë, reaksione të lidhura me infuzionin, pneumoni, infeksionin e sipërm të frymëmarrjes, diarre, anemi, limfopenia dhe trombocitopeni. Efektet anësore të mundshme serioze të Sarclisa përfshijnë reaksione intravenoze të lidhura me infuzionin, neutropeninë dhe malinjizmin kryesor të dytë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Kujdes, duhet të shkoni menjëherë tek mjeku!

Dhimbje në kocka, brinjë, kafkë? Kërcitje jonormale?