MENU
klinika

Java më e keqe

Koronavirus “nuk tregon mëshirë” për tregjet globale

02.03.2020 - 10:47

Tregjet globale patën një javë të trazuar mes shqetësimeve të rritura mbi ndikimin ekonomik të shpërthimit të koronavirusit. Indeksi i bursës Amerikane S&P 500 ra me 3-4% brenda një dite, performanca ditore më e keqe në dy vjet; përgjatë javës u ul me 8% nga rekordi i lartë që kishte arritur së fundmi.

Tregjet e bursës në Europë dhe Japoni gjithashtu patën një vilani të përgjithshme. Ndërsa investitorët u dyndën tek asetet e sigurta, përqindja e të ardhurave nga bonoja 10-vjeçare e thesarit Amerikan e mbylli në pikën e saj më të ulët ndonjëherë. Indeksi VIX, një matje e paqëndrueshmërisë së tregut financiar, u rrit në nivelet e tij më të larta në dy vjet.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


"Shifrat e kuqe" mbulojnë ekranet

CNBC/ Bursat europiane “humbasin kontrollin”