MENU
klinika

"Receta e mamit"

Omëletë e bardhë e shpejtë me dy lloje djathërash

01.03.2020 - 10:46

Fjala është për omëletën e shpejtë nga të bardhët e vezëve, përgatitja e së cilës zgjat afro dhjetë minuta.

Përbërësit:

– ½ luge vaj ulliri;
– 3-4 domate qershi;
– 3-4 të bardhë të vezëve (gjysmë filxhani prej 240 ml);
– 30 gramë mozzarella të grirë në rende;
– 1 lugë e vogël parmezan të grirë në rende;
– kripë;
– piper.

Përgatitja:

Nxehni tiganin, shtoni vajin dhe domatet e grira hollë.

Shtoni kripë, piper dhe lërini në zjarr përafërsisht një minutë.

Shtoni me pirun lehtësisht të bardhët e tundura të vezëve, hidhini sipër mozarelën dhe parmezanin, mbuloni tiganin dhe ulni zjarrin.

Piqini derisa të krijohet omëletë kompakte.

Hiqeni nga zjarri dhe menjëherë shërbejeni.

Ju bëftë mirë!