MENU
klinika

"Receta e mamit"

Pasta me salcë limoni, perfekte për drekën e sotme

19.03.2020 - 15:18

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 20 minuta

Receta për: 4 persona
Një mënyrë shumë e veçantë e shijimit të makaronave tuaja të preferuara!

INGREDIENTËT

  • 1 pako pasta (modeli sipas dëshirës)
  • 1 filxhanë me bizele
  • 1 fetë salmoni e prerë në kubik të vegjël
  • 4-5 feta limoni
  • 1 filxhan me misra të ëmbël
  • Për salcën: 2 lugë gjelle lëng limoni
  • Lëkura e 1 limoni
  • 2 lugë gjelle shurup panje
  • 4 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle salcë mustardë
  • 2 thelpi hudhra
  • Pak kripë, piper për shije
  • Majdanoz i freskët

UDHËZIMET

  1. Filloni duke përgatitur salcën. Në një tas kombinoni të gjithë përbërësit e saj dhe i përzieni mirë.
  2. Në një tenxhere me ujë e kripë zieni pastat me metodën e zakonshme.
  3. Më pas i kulloni dhe i kaloni në një enë të madhe. Sipër i shtoni salcën dhe i përzieni të gjitha bashkë.
  4. Tani shtoni bizelet e ziera paraprakisht, salmonin, kripë, piper dhe i përzieni sërish.
  5. Sipër i shtoni fetat e limonit dhe shijojini!