MENU
klinika

"Receta e mamit"

Patate të pjekura me pesto borziloku

23.03.2020 - 15:20

Koha e përgatitjes: 10 minuta

Koha e gatimit: 25 minuta

Receta për: 5 person
Shumë praktike, shumë të shijshme!

INGREDIENTËT

  • 100 gram arra (mundësish tipi cashew)
  • 1/3 filxhan me vaj ulliri
  • Pak kripë
  • 5-6 kokrra patate
  • 3 thelpi hudhra të grimcuara
  • 1 tufë borzilok

UDHËZIMET

  1. Parangrohni furrën në 180 gradë.
  2. Në një procesor ushqimi bashkoni hudhrat, arrat, vajin, borzilokun dhe pak kripë.
  3. I përzieni për disa sekonda.
  4. Patatet i lani mirë dhe me ndihmën e një thike i prisni siç e shikoni në foton kryesore.
  5. Më pas i nxirrni, i lyeni me salcën që përgatitët dhe i fusni të piqen edhe për 5 minuta të tjera. Shijojini!