MENU
klinika

"Receta e mamit"

Petulla shtëpie mbushur me kremviçe

16.03.2020 - 15:20

Koha e përgatitjes: 10 minuta

Koha e gatimit: 20 minuta

Receta për: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 500 gram miell
  • 2 vezë
  • 150 ml kos
  • 150 ml ujë
  • 150 ml qumesht
  • pak kripë
  • 1 bustinë pluhur pjekës
  • disa kremviçe

UDHËZIMET

  1. Në tavolinën e punës hapni miellin. I shtoni në mes pak kripë, pluhurin pjekës dhe vezët.
  2. E punoni brumin dhe gradualisht i shtoni kosin, ujin, qumështin.
  3. Masën e ruani në një tas dhe e lini mënjanë derisa të vijë (të paktën 2-3 orë).
  4. Kremviçet i prisni në copa të vogla, i zhysni tek brumi që përgatitët dhe i skuqni në një tigan me vaj të parangrohur. Shijojini!