17.03.2020 - 16:37
Receta për: 4 persona
Përse ta hidhni preshin e mbetur kur mund të përgatisni disa qofte të shijshëm shtëpie?
INGREDIENTËT
- 300 gram misra të zier
- 2 vezë
- 3 lugë miell (2 misri dhe 1 miell 00)
- 50 g parmigiano
- Bishta preshi të grira
- 3 fije pancetë
- 6 patate të mesme
- Kripë, piper
- Vaj ulliri
UDHËZIMET
- Në tigan kaurdisim pancetën sa të bëhet krokante, shtojmë preshin dhe vazhdojmë derisa të humbi lëngjet, shtojmë misrat e zier dhe e lëmë të ftohet.
- Pastrojmë patatet dhe grijmë me rende, i shtrydhim mirë nga lëngjet dhe i vendosim në tavë.
- Shtojmë preshin, vezët, djathin, miellin, kripën dhe piperin.
- Formojmë brumin dhe i ndajmë në forma, i vendosim në tavë me letër furre, i lyejmë pak me vaj ulliri dhe i pjekim për 30-40 min me temperaturë 180 gradë.