MENU
klinika

"Receta e mamit"

Receta e crackers erdhi. Shumë më të shëndetshme se ato që blini në dyqan!

22.03.2020 - 13:42
  • Persona: 6
  • Koha e përgatitjes: 15 minuta
  • Koha e gatimit: 20 minuta
Pas kësaj recete do të bindeni se të bësh crackers vetë, qenka më mirë sesa të blesh ato të gatshmet në dyqan.

INGREDIENTËT

  • 120 gram djathë çedar i grirë në rende
  • 80 gram miell
  • 35 gram gjalpë (i prerë në copa të vogla)
  • ¼ lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji trumzë
  • 1/4 lugë çaji piper të zi
  • 3-4 lugë gjelle ujë të ftohtë

UDHËZIMET

  1. Në një mikser kombinoni djathin e grirë, miellin, gjalpin, kripën, erëzat e mbetura dhe i përzieni për disa sekonda të gjitha bashkë.
  2. Gradualisht shtoni edhe nga 1 lugë gjelle ujë.
  3. Kur brumi të jetë mbledhur disi e hiqni nga mikseri dhe e vendosni në tavolinën e punës.
  4. Hapeni brumin me duar dhe ngjesheni njëkohësisht,
  5. E mbështillini me një qese kuzhine dhe e lini në friforifer 30 minuta, për t’u forcuar gjithnjë e më tepër.
  6. Hapeni sërish petën në tavolinën e punës.
  7. Filloni e prisni crackersat me format e deshiruara.
  8. I vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
  9. Pasi i keni radhitur të gjitha njëra pas tjetrës, i fusni në furrë të piqen për 20 minuta në temperaturë 180 gradë.
  10. I lini të ftohen pak dhe më pas mund t’i shijoni!