20.03.2020 - 18:21
Receta: 4 persona
Shumë e veçantë si sallatë, prandaj ju rekomandoj mos ta humbisni recetën!
INGREDIENTËT
- 1 gjoks pule i prerë sa më imët
- 5 degë selino të prera imët
- 2 avokado të prera në kubik të vegjël
- 1 qepë e njomë e prerë imët
- ¼ filxhan me kos
- 1 lugë gjelle mustardë
- Pak majdanoz
- ¼ filxhan me lëng limoni
- Lëkura e grirë e 1 limoni
- Kripë dhe piper të zi
UDHËZIMET
- Mishin e pulës e prisni në copa sa më të vogla dhe e skuqni me vaj ulliri në një tigan. I shtoni pak kripë dhe piper.
- Lani mirë selinonë dhe e prisni në copa të vogla. E kaloni në një enë bashkë me ½ e avokados dhe i shtoni sipër lëngun e limonit. Kështu do të parandaloni që ato të marrin ngjyrë kafe.
- Shtoni tek tasi mishin e pulës dhe qepën e njomë.
- Ndërkohë në një blender shtoni avokadon e mbetur, kosin, mustardën, lëngun e limonit dhe lëkurën. I përzieni derisa të bëhet një masë kremoze.
- Tani e shtoni salcën e përgatitur sipës pulës. Shtoni pak kripë, piper dhe i përzieni të gjitha bashkë.
- Shtojini pak majdanoz të freskët dhe shërbejeni. Ju bëftë mirë!