MENU
klinika

"Receta e mamit"

Shije tropikale në tryezat tuaja falë rizotos me ananas

06.03.2020 - 15:12

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 20 minuta

Receta për: 4 persona
E kishit menduar ndonjëherë këtë kombinim? Absolutisht shumë e shijshme!

INGREDIENTËT

  • 1 ½ gota me ujë
  • 1 tas të vogël me tul ananasi të prerë në kubik
  • 2 lugë çaji sheqer
  • 1 lugë gjelle gjalpë pa kripë
  • ½ lugë çaji me kripë
  • Pak piper të zi pluhur
  • 1 gotë oriz basmati
  • ½ lëng lime
  • Majdanoz të freskët

UDHËZIMET

  1. Në një tenxhere të vogël me gjalpë vendosni tulin e ananasit, sheqerin, kripën, piperin.
  2. I përzieni mirë dhe shtoni ujin.
  3. Sapo të marin një valë shtoni orizin, i vendosni kapakun dhe i lini në zjarr për 15 minuta.
  4. Më pas e hiqni tenxheren nga zjarri dhe e lini mënjanë për 5 minuta sa të kullojë.
  5. I shtoni sipër lëngun e limes dhe borzilokun e copëtuar.
  6. Shërbejeni nëpër pjata. Ju bëftë mirë!