18.03.2020 - 16:49
Receta për: 4 persona
Do të lëpini gishtat, e sigurt!
INGREDIENTËT
- 800 gr mish pule
- 500 ml lëng pule
- 4 kokrra vezë
- 4 lugë gjelle miell
- 1 litër kos
- 6 thelpinj hudhra
- 2 lugë gjelle gjalpë
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- Kripë dhe piper i zi
- 1 lugë kafe piper i kuq
UDHËZIMET
- Pasi t’i kemi larë dhe tharë mirë copat e mishit të pulës i kaurdisim me pak yndyrë sa të zverdhen pak. Më pas shtojmë 500 ml ujë dhe e lemë mishin të ziejë për 20 minuta.
- Në një tenxhere kaurdisim me yndyrën e mbetur 4 lugë miell. Sa të shohim që mielli fillon të ziejë pa i dhënë ngjyrë, e shuajmë me lëngun e mishit dhe e largojmë nga zjarri duke shtuar gradualisht kosin dhe duke e trazuar me tel dore.
- Grijmë hudhrat imët dhe i shtojmë në kos. Rrahim më pas vezët, i shtojmë tek kosi me miell dhe në fund rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi.
- Vendosim thelat e mishit në një tavë, shtojmë kosin duke i mbuluar copat e mishit. Shkrijmë 1 lugë gjalpë me pak piper të kuq dhe spërkasim sipërfaqen e tavës.
- E vendosim më pas mishin e pulës me kos dhe hudhra në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 25 minuta.