01.04.2020 - 14:38
Receta per: 4 persona
Në këtë kohë me shi, shkojnë aq shumë…
INGREDIENTËT
- 1 petë sfoliatë
- 1/2 lakër e bardhë mesatare
- 1 qepë
- 2- 3 karota
- 1 spec pikant
- 3 lugë gjelle uthull vere
- 1 degë selino (me gjethe)
- 70 ml vaj
- 200 gram djathë i bardhë
- Kripë dhe piper i zi
UDHËZIMET
- Në një tigan me pak vaj kaurdisim qepën të grirë hollë dhe shtojmë lakrën e grirë. E përziejmë së bashku derisa lakra të ulë volumin e saj.
- Rregullojmë shijen me kripë. Grijmë karotat hollë dhe i shtojmë te lakra, shtojmë pak spec pikant, vazhdojmë përzierjen dhe në fund shtojmë selinonë të prerë hollë bashkë me gjethet e saj.
- E lëmë për pak minuta në zjarr dhe më pas e shuajmë me 3 lugë gjelle uthull vere. E largojmë tiganin dhe transferojmë perimet gjysmë të gatuara në një enë që të ftohen.
- Shtojmë djathin e thërrmuar, piperin e zi dhe e përziejmë mbushjen duke e lënë mënjanë.
- Petën sfoliatë e hapim pak fare, e presim në katrorë me brinjë 12-15 cm.
- Vendosim nga një lugë mbushje në qendër të çdo katrori, bashkojmë copat duke i lagur pak me ujë dhe duke i shtypur me pirun.
- Kështu formojmë trekëndëshat.
- E pjekim në temperaturë 200 gradë Celsius për 15-20 minuta. Ju bëftë mirë!