MENU
klinika

"Receta e mamit"

Karkaleca krokant me copëzat e kokosit

10.04.2020 - 17:15
Koha e përgatitjes: 10 minuta 
Koha e gatimit: 12 minuta
Receta per: 4 persona

Do haja pafundësisht nga këto dhe s’do ngopesha. Po ju?

INGREDIENTËT

  • 600 gram karkaleca
  • ¼ gotë me miell
  • ½ lugë çaji me kripë
  • ¼ lugë çaji me piper
  • 2 vezë të mëdha
  • ¾ filxhan me kokos të thërrmuar
  • ¼ filxhan me galetë

UDHËZIMET

  1. Në një enë kombinoni miellin, kripën dhe piperin.
  2. Në një tas të dytë rrihni vezët, shtoni copëzat e kokosit, ndërsa galetën e vendosni në një tas të tretë.
  3. Merrni karkalecat e larë dhe të qëruar, I kaloni me radhë tek tasi i parë, i dytë dhe i tretë.
  4. I lyeni mirë nga të dyja anët dhe më pas i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj të nxehur luledielli.
  5. I kaloni në një pjatë ku keni vendosur më parë një kartpicetë për të thithur vajin e mundshëm. Shijojini!