02.04.2020 - 17:21
Koha e përgatitjes: 10 minuta
Receta për: 4 persona
Nuk dini se çfarë të gatuani sot për drekë? Ja tek e keni një ide të mirë pa shumë kosto….
INGREDIENTËT
- 1 pako penne
- 200 gram kërpudha
- ½ filxhan me domate të thara
- 3-5 thelpi hudhra
- 1 ½ filxhan me qumësht
- 2/3 filxhan me lëng perimesh
- ½ lugë çaji me hudhër pluhur
- Borzilok të freskët
- 150 gram spinaq
- 125 gram domate të thata
- ¼ lëng limoni
- Kripë, piper
UDHËZIMET
- Në një tenxhere me ujë e kripë, zieni si zakonisht pennet.
- Sapo të kenë zierë i kulloni dhe i lini mënjanë.
- Ndërkohë në një tigan me pak vaj, skuqni kërpudhat me hudhrat përreth 7 minuta. I shtoni lëngun e limonit.
- I shtoni edhe domatet e thata. I përzieni dhe i lini për gati 5 minuta.
- Shtoni spinaqin, qumështin, lëngun e perimeve dhe hudhrën pluhur. I përzieni mirë derisa të kombinohen. I lini për 5 minuta.
- Shtoni pennet në tigan dhe i trazoni mirë. I shtoni sipër borzilokun e copëtuar. Provojeni nëse ka nevojë për më shumë kripë apo piper.
- Shërbejeni pastat e ngrohta. Ju bëftë mirë!