MENU
klinika

"Receta e mamit"

Tavë me fileto pule, brokoli dhe djathë

23.04.2020 - 14:41

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 55 minuta

Receta per: 6 persona

Recetë e pasur në proteina dhe e thjeshtë në përgatitje!

INGREDIENTËT

  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 fileto pule të holla
  • 1 filxhan me kuinoa
  • 1 brokoli me madhësi mesatare
  • Kripë, piper për shije
  • 1 gotë me lëng pule
  • 2 gota qumësht
  • ¼ gotë me miell
  • ½ lugë çaji me kripë
  • ½ lugë çaji me hudhër pluhur
  • ¼ lugë çaji me piper të zi
  • Djathë çedar i grirë imët

UDHËZIMET

  1. Parangrohni furrën në 200 gradë.
  2. Fileton e pulës e prisni në kubik të vegjël.
  3. Merrni një tavë dhe e spërkasni me vaj ulliri.
  4. Shtoni filetot e pulës, kripë dhe piper.
  5. E mbuloni sipër me kuinoa.
  6. Tani shtoni qumështin e përzierë paraprakisht me miellin. Shtoni hudhrën, lëngun e pulës.
  7. E fusni tavën në furrë për 45 minuta.
  8. Ndërkohë në një tenxhere zieni brokolin e ndarë në lule të vogla (me pak kripë).
  9. Pasi ta nxirrni tavën nga furra i shtoni sipër brokolin duke e shpërndarë në të gjithë sipërfaqen.
  10. Shtoni edhe djathin dhe e fusni në furrë për 5 minuta të tjera. Shijojeni!